T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Halil Bekmezci Anadolu Lisesi

Halil Bekmezci Kimdir?

.

12-04-2017

HALİL BEKMEZCİ

1933 yılında Çorum´un inegazili köyü´nde çiftçilik yapan Süleyman ve Zeha çiftinin beş çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. İlkokul eğitimini köyde tamamladıktan sonra 1948 yılında Ankara´ya yerleşti. Ankara´da hayat şartları nedeniyle eğitimine ara verip genç yaşta iş hayatıana atılmak zorunda kaldı. 1952 yılında babasını kaybetti. 18 yıl boyunca yaşadığı Anakara´da ayrılarak 1967 yılında ailesi ile birlikte İstanbul´a yerleşti

 

Halil Bekmezci İstanbul´da çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak arzusuyla yeni iş alanlarında arayışa girdi. Çorap sektörü ile tanışması bu yıllarda oldu. Onu şimdiki iş yaşamında başarıya taşıyacak ilk çorap atölyesini 1975 yılında kurdu.

 

Bugün Beks Çorap ve İç Giyim San. Tic. A.Ş. adı altında üretim yapan firma Türkiye ve dünyada hizmet verdiği alanda Girişimciliği ve yenilikçi vizyonuyla 35 Ülkeye üretim ve ihracat yapan ve 2000´den fazla çalışanı bulunan sektörün öncü firmalarından biridir.

 

Bekmezci ailesinin yatırımları sadece Tekstil sektörü ile sınırlı kalmadı. 2008 yılında Deniz taşımacılığı sektöründe kurdukları Beks Gemi İşletmeciliği ve Tic. A.Ş. halen uluslararası sularda nakliye altında faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

İstihdam ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bu yatırımların yanında Halil Bekmezci eğitimin önemini hiçbir zaman unutmadı ve doğup büyüdüğü Çorum´un İnegazili köyünde 2000 yılında hizmete giren 16 derslikli bir İlk Öğretim Okulu yaptırdı. Okula eşi Nazik Bekmezci´nin adını verildi.

 

Eğitime ikinci büyük katkısı İstanbul Bahçelievler Yenibosna´da 2015-2016 eğitim döneminde faaliyete giren 32 derslikli ´Halil Bekmezci Anadolu Lisesi´ olmuştur. Gelecekte de sosyal sorumluluk projelerimizin eğitime olan katkılarının devam etmesi temel felsefelerimizden olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.04.2017 - Güncelleme: 20.11.2023 16:24 - Görüntülenme: 9057
  Beğen | 8  kişi beğendi