İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Halil Bekmezci Anadolu Lisesi

Şbt

Atıcılık il şampiyonası tabanca kategorisinde Şevval Su Beke İstanbul 2. Si , Esra Dönmez İstanbul 3. Sü , Shahnoza Bebitova İstanbul 5.si olmuştur.

Şbt

Okulumuz öğrencisi Mahmut BOZKUŞ; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya İllerinini kapsayan  Marmara Bilek Güreşi Grup Müsabakasında sol kolda 3. sağ kolda 2. olmuş ve Türkiye Birinciliği yarışmalarına gitmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Şbt

22 Şubat 2024 Perşembe günü 10.30'da Gazeteci Yazar Dostlar Divanı Başkanı Sayın Sami ÖZEY ile Aile Danışmanı - İletişim ve Zarafet Uzmanı Sayın Selda BOZTEPE'nin katılımıyla Adab-ı Muaşeret ve Zarafet Semineri düzenledik. Katılımından dolayı Sayın Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin ÇIKRIKÇI'ya, Dostlar Divanı Başkanı Sayın Sami ÖZEY 'e, Aile Danışmanı-İletişim ve Zarafet Uzmanı Sayın Selda BOZTEPE'ye öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Şbt

Bahçelievler 3x3 basketbol turnuvası gençler kategorisinde erkek takımımız 2. , kız takımımız 3. olmuştur

Şbt

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİMİZ İkinci dönem ilk toplantısını yaptı.

Şbt

Okulumuzda 22 Şubat 2024 Perşembe günü saat 10.30'da Gazeteci Yazar Dostlar Divanı Başkanı Sayın Sami ÖZEY ile Aile Danışmanı İletişim ve Zarafet Uzmanı Sayın Selda BOZTEPE'nin katılımıyla Adab-ı Muaşeret ve Zarafet Semineri düzenlenecektir.

Kanada Eğitim Bakanlığı Lise Değişim Programı

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Okulumuz Tiyatro Kulübü’nün hazırlamış olduğu “HBAL 2023 Roman Kahramanları” etkinliğinde öğrencilerimiz roman kahramanlarının rollerine bürünmüş ve bir sergi hazırlamışlardır. Etkinlikte yer alan öğrenciler, izleyen öğrencilerimize temsil ettikleri karakterin özelliklerini ve romanları açıklayarak bir farkındalık oluşturmayı ve kitap okumaya özendirmeyi amaçlamışlardır. Etkinliği hazırlayan edebiyat öğretmenimiz Aslıhan Usta ve etkinliğin gerçekleştirilmesinden sorumlu müdür yardımcımız Hatice Aksakal, etkinlikte yer alan öğrencilerimiz, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Coğrafya öğretmenimiz Aliye KANAR rehberliğinde, Fizik öğretmenlerimiz Öznur NADİR ve Sevgi Nur BEBEK'in katılımlarıyla, 12.sınıf öğrencilerimize Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'ne yaptığımız gezi kapsamında deprem parkında afet eğitimiyle birlikte meteoroloji ve astronomi laboratuvarını gezdirdik.

Ara

r Belediyesi'nin düzenlediği 2. ulusal kitap fuarına öğretmen ve öğrencilerimizle katıldık.

Bugün öğrencilerle Boğaziçi Üniversitesine gezi düzenledik

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İBB Florya Sosyal Tesislerinde öğretmenlerimizle biraradaydık.

Kas

Bugün düzenlenen İstanbul Bilek Güreşi  Şampiyonası'nda

öğrencilerimizden Mahmut BOZKUŞ,     60 kg sol ve sağ kolda 1.

Azat FİDAN                65 kg sol ve sağ kolda 2.

Ahmet Eren ÖNÜR     50 kg sol ve sağ kolda 3.

Semih YILMAZ

65. kg'da

sağ ve sol kolda 4. olmuşlardır.

Öğrencilerimiz, ilçemize ve  okulumuza 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya ile toplamda 7 madalya  kazandırmışlardır. Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.