İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Halil Bekmezci Anadolu Lisesi

Kas

Öğrencimiz Özlem DELİBAŞI Ata'mıza Mektup eseriyle İlçe 1.si olmuştur. Kendisini kutlar başarılar dileriz.

Kas

Okulumuz Münazara Kulübü öğrencileri 4-5 Kasım tarihlerinde @gsmunazara ‘ nın düzenlediği Galatasaray Münazara Eğitim Kamplarına katılarak faydalı ve verimli vakitler geçirmişlerdir. Öğrencilerimiz hukuk,siyaset vb genel kültürlerine hizmet edecek dersler görmüş, hem eğlenerek öğrenmiş hem de ufkunu genişletme imkanı bulmuştur.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulunu 20.10.2023 günü gerçekleştirdik. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan programımızın açılış konuşması Okul Müdürü Turgay TARHAN tarafından yapıldı.
Okul Aile Birliği olağan toplantımıza katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz. Yeni seçilen yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Eyl

9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği gereğince il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümreleri ve ölçme ve değerlendirme merkezi müdürlüklerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek oluşturması açısından temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde "konu soru dağılım tabloları" MEB tarafından yayımlandı. İl sınıf/alan zümreleri ile ölçme ve değerlendirme merkezi müdürlükleri yayımlanan bu konu soru dağılım çerçeve tablosu bazında kendi dokümanlarını hazırlayacak ve ilan edecek. Tablolar incelendiğinde  il/ilçe genelinde yapılacak ortak sınavlarda çoktan seçmeli sorular üzerinden, 20 soru göz önünde bulundurularak planlama yapıldığı, okul genelinde yapılacak sınavlarda açık uçlu sorular sorulacağı göz önünde bulundurularak örnek 2 senaryo hazırladığı görülüyor. Tabloda hangi kazanımdan kaç soru sorulacağının da belirlenmiş olduğı görülüyor. ortak sınav tarihleri belli oldu

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelinde ortaokul ve liselerde bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ortak sınavların tarihleri belli oldu. 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri sınavı 26 Aralık'ta, 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri sınavı 27 Aralık'ta yapılacak.

Eyl

Konferans salonunumuz Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilendi.  Desteklerinden dolayı  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin ÇIKRIKÇI Beyefendiye ve emeği geçen herkese öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Eyl

Öğrencilerimizin dikkatine ortaöğretim kurumlarında önemli değişikler yapıldı

2023 YKS(ÖSYS) YERLEŞTİRME SONUÇLARIMIZ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİMİZDEN KARELER